asPeirHNh

v 2.0

Archives

Blog tools

SYNC BLOGS page counter

Για να μην τα γράφω ως "σχόλιο", post-άρω στη "ρακέτα" για να φαίνονται περισσότερες οι δημοσιεύσεις μας (μπουχαχα)!

Λοιπόοοοον... "Φάκελος Παιδεία"!:

Λύνεται πάαααρα πολύ εύκολα. ΕΞΩ (και οι εταιρείες) ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ.

Οι υποστηρικτές των παρατάξεων θα απαντήσουν πως δίχως αυτές δεν θα υπάρχει συλλογικότητα, μαζικές διεκδικήσεις και εν τέλει, φοιτητικό κίνημα και κάποιος μοχλός πίεσης προς την εκάστοτε κυβέρνηση (πως τα έχω αποστηθίσει όμως τα τσιτάτα, ε;;; - Μπράβο μου!).

Μπαρούφες. Το μεγαλύτερο Φοιτητικό κίνημα ήταν αναμφισβήτως, αυτό του Πολυτεχνείου (Δαμανάκη, Λαλιώτης, Μπίστης... ξέρεις εσύ...).
Αυτό το κίνημα δεν ξεκίνησε από καμία παράταξη. Δεν τόλμησε ποτέ κανείς να πεί, "εμείς, η δική μας κομματική παράταξη το ξεκίνησε".
Όχι. Ήταν κίνημα συλλογικό, μαζικό, χωρίς πολιτικά καπελώματα. Βγήκαν οι φοιτητές μπροστά, χωρίς αυτοκολλητάκια στο στήθος, χωρίς μπλέ και πράσινες μπλουζίτσες. Γκομενάκια και μη, μαλλιάδες και κυριλέδες, που το μυαλό τους "έκοβε" και δεν βολεύονταν στις "κομματικές σημειώσεις", τα wild party και τα ταξιδάκια εις τας Αράχωβας...

Αυτοί ήταν που τα έβαλαν με το ΣΥΣΤΗΜΑ. ΤΕΛΟΣ.

Τώρα... κάτι καταληψούλες... κάτι κτησίματα πορτών και νταηλίκια σε (κομματικούς) καθηγητές μου ακούγονται "εσύ τσαλαβουτούσες στα ρηχά..."

Αυτά από την μεριά των φοιτητών.
Πάμε στις κυβερνήσεις. Τα μέτρα που προσπαθούν να περάσουν αυτές τις μέρες δεν είναι σημερινά, έτσι; Δεν είναι της ΝΔ, ούτε του ΠΑΣΟΚ που τα υπέγραφε.
Είναι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είμαστε μέλος αυτής της "ωραίας" παρέας; Πρέπει να τα δεχτούμε. Τι φταίνε αυτές οι κυβερνησούλες; Τραβήξτε στην EU να κάνετε τα παράπονά σας.

Προσωπικά, διαφωνώ με τον "Νόμο πλαίσιο". Διαφωνώ κάθετα με την ισότητα μεταξύ (T)eere και ΕΜΠ. Μεταξύ BCA και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ...

Αλλά, υπάρχουν και στοιχεία σε αυτόν τον νόμο που δεν είναι αρνητικά. Για παράδειγμα, οι πρυτανικές εκλογές.
Οι κομματοφοιτηταράδες λένε "όχι" και σε αυτό το μέτρο γιατί θα χάσουν τη δύναμή τους. Ξέρεις τι είναι να σου επιλέγει το βιβλίο (ναι, ναι... καλά βαβάζεις...) ο "κομματικός σου εκπρόσωπος";
Ξέρεις τι είναι γι' αυτόν το να ανεβοκατεβάζει πρυτάνεις;

Είναι μάγκας φίλε μου, άρχοντας, εξουσίας, θεός! Το απωθημένο του κάθε Νεοέλληνα από τα 18 του!
ΗΔΟΝΗ!

Λένε να μην εφαρμοστεί ο νόμος στο σύνολό του. ΑΚΟΥΣΤΕ, ΑΚΟΥΣΤΕ... Δηλαδή, ΑΝ έχει κάποιο θετικό, να μην το εκμεταλευτούμε... ΟΟΟΟΟΧΙ! Να μείνουμε σε αυτά τα "εκπληκτικά" υπάρχοντα ιδρύματα. Να μην κάνουμε τίποτα για αλλαγή. Εκεί. Όπως ήταν τα πανεπιστήμια πριν από 40 χρόνια, να είναι και στα επόμενα 40. Αυτό τους εξυπηρετεί. Γιατί με την υπάρχουσα κατάσταση, έχουν τους κομματικούς τους μισθούς, τα κινητά τους, τα "τυχερά" τους και πάνω απ' όλα... Διάβασμα βλ.: όρος άγνωστος!

Αυτό είναι το σύγχρονο φοιτητικό κίνημα φίλοι συνάδελφοι. Του βολέματος.

Βλέπετε κάποιον συνδετικό κρίκο με αυτό που είχε υπάρξει πριν από καμιά 30-αριά χρόνια και που και που θυμόμαστε (λόγω των επεισοδίων και των καμμένων συμβόλων) κάθε τέλη Νοεμβρίου;

Καλά το υπέθεσα...

Αγωνιστικά Cheers!

2 comments

  1. angelos  

    polu swstos..
    eksw loipon ola ta kommatoskula

  2. Ανώνυμος  

    kala ola ayta, alla na rwtisw k egw kati? otan i elladara symmorfwnotan stin odigia tis E.E. poion rwtise?
    Rwtise kanenan sas giati emena 3exase...

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Recent Comments

Listen to radio stations...