asPeirHNh

v 2.0

Archives

Blog tools

SYNC BLOGS page counter


Επιστρέφει αυτό το σαββατοκύριακο το κύπελλο των σοκ ή αλλιώς το FA Cup με την φετινή συναρπαστική του εξέλιξη.

Με τον θεσμό να φτάνει στα ημιτελικά, ποιός θα το περίμενε ότι δεν θα είναι μεσα στα φαβορί για την κατάκτηση ονόματα μεγαθήρια όπως της Manchester United, της Arsenal, της Liverpool ή της Chelsea, με άλλα λόγια τα ονόματα των ομάδων που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στις 4 πρώτες θέσεις της Premiership.

Και όμως, αντί αυτών στο Wembley σήμερα και αύριο, στους δυο ημιτελικούς, θα μονομαχήσουν η Portsmouth, όντας και η μοναδική εκπρόσωπος της Premiership, και 3(!) ομάδες από την Championship(2η κατηγορία), οι Barnsley, West Brom και η ουαλική Cardiff! Ομάδες δηλαδή που δεν έχουν φτάσει σε τελικό κυπέλλου τα τελευταία 40 χρόνια στο νησί!

Kαι βέβαια όπως δείχνουν τα πράγματα εκ πρώτης όψεως φαβορί για την κατάκτηση του φετινού FA Cup τίθεται η Portsmouth η οποία απέκλεισε την Manchester United στο Old Trafford στις αρχές του Μάρτη και η οποία είναι η μόνη με σημαντικές εμπειρίες τα τελευταία χρόνια στην μεγάλη κατηγορία όπου και εδραιώθηκε από το 2003-04 παλεύοντας μάλιστα φέτος και για την θέση που οδηγεί στην Ευρώπη κ το κύπελλο Uefa.

Από την άλλη, αντιμέτωπη θα βρεί απόψε το μεσημέρι την West Bromwich, την πολυνίκη ομάδα μεταξύ των 4 με 10 συμμετοχές και 5 κατακτήσεις. Μια West Brom που φέτος στην 2η κατηγορία έχει αναρριχηθεί στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας δείχνοντας ότι μπορεί στις 7 υπολοιπόμενες αγωνιστικές να διεκδικήσει μια θέση στην Premiership έστω και μέσω των play-off. Μεγάλη συναμική αντλεί απο το πάλαι ποτέ πρώτο σκόρερ και διεθνούς Άγγλου striker της Sunderland στην Premiership, Kevin Philips παρ’οτι πατάει στα 35 του χρόνια.

Στο δεύτερο ζευγάρι(αυριο ο αγώνας) κονταροχτυπιούνται δυο ομάδες της Championship, η Barnsley η οποία έκανε τις μεγαλύτερες «κηδείες» φέτος κλείνοντας τον δρόμο της Liverpool νικώντας την με 1-2 μέσα στο Anfield με γκόλ του αρχηγού της Howard στο τελευταίο λεπτό του αγώνα μάλιστα! Και σαν να μην έφτανε αυτό στον προηγούμενο γύρο της διοργάνωσης επικράτησε και της Chelsea(η οποία προερχόταν απο το 3-0 απενατι στον Ολυμπιακο) με 1-0. Παρα όμως τα εκπληκτικά αποτελέσματα η Barnsley βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμόλογίας της Championship αγωνιζόμενη για την αποφυγή του υποβιβασμού στην τρίτη τη τάξη εθνική κατηγορία.

Απένατι της θα αντιμετωπίσει την γνώριμή της Cardiff η οποία απέκλεισε την Middlesbrough εκτός έδρας πολύ εύκολα με 0-2 ακόμα και αν χρειαστηκε επαναληπτικό παιχνίδι (0-0 στο 1ο ματς) και η οποία βρίσκεται λίγες θέσεις πιο πάνω στην βαθμολογία από την Barnsley έχοντας σαν πρωταγωνιστές τον Hasselbaink στα 36 του αισίως(και με το 36 τυπωμένο στην φανέλα), τον Robbie Fowler, και τους νεαρούς Whittingham και Ramsay παιχτες που δεν προβλέπεται να κατσουν για πολύ ακόμα στην 2η κατηγορία...


Η συμμετοχή αυτών των ομάδων στις 4 του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεσαι ένα επιβλητικό budget για να πετύχεις μια διάκριση αλλά πάνω απ'όλα το πάθος για την διάκριση και την επιτυχία χτυπώντας πολλές φορές και στην υπεροψία των μεγαλύτερων αντιπάλων, και την ουσιαστική και μαζική παρουσία και υποστήριξη των οπαδών σου.

Αυτά άλλωστε είναι και τα εφόδια που είχαν και έχουν αυτές οι ομάδες και ο κόσμος τους θα πρέπει να νοιώθει υπερήφανος γι'αυτές ασχέτως της τελικής έκβασης των 2 ημιτελικών από την στιγμή που ο αρχηγός τους θα πατήσει απόψε στο χορτάρι του Wembley. Αυτό και μόνο αρκεί...

Αν θέλετε και μπορείτε να κάνετε πρόβλεψη για τον νικητή της διοργάνωσης, be my guest...Eγώ δεν τολμώ καμια πρόβλεψη...

2 comments

  1. same_old_story  

    Αυτά είναι posts!!! Το επόμενο post να είναι αφιερωμένο στον Steven Gerard.

  2. Ανώνυμος  

    Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the DVD e CD, I hope you enjoy. The address is http://dvd-e-cd.blogspot.com. A hug.

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Recent Comments

Listen to radio stations...