asPeirHNh

v 2.0

Archives

Blog tools

SYNC BLOGS page counter



Kai epeidi to keimeno sti stili deksia mporei na mi fainetai, grafei:

"Μια σπάνια φωτογρααφία (του 1941) απο τη σχέση των "Μακεδόνων" και των Σκοπίων με τους ναζί στο Β'Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι αυτοαποκαλούμενοι "Μακεδόνες" της Βουλγαρίας και των Σκοπίων υποδέχθηκαν τα στρατεύματα του Χίτλερ με ροδοπέταλα, ελπίζοντας ότι ο αρχηγός του Γ'Ράιχ θα τους χάριζε την ελληνική Μακεδονία. Η αλυτρωτική τάση τους εμφανίζεται στο χάρτη της φωτογραφίας. Ο Χίτλερ αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημά τους. Όπου απέτυχαν οι Σκοπιανοί του 1941-44, επιχειρούν τώρα να επιτύχουν τα παιδιά τους. Ο πολιτισμένος, δημοκρατικός κόσμος θα ανεχθεί την προετοιμασία ενός τέτοιου, επιθετικού βήματος, αποδεχόμενος την ονομασία "Μακεδονία";"

Υ.Γ.: Η παραπάνω φωτογραφία έφτασε τυχαία στα χέρια μου, και μόνος σκοπός είναι ο προβληματισμός και όχι βέβαια ο φανατισμός ή η κινδυνολογία.
Τα σχόλια δικά σας...


6 comments

  1. same_old_story  

    Είδες το πρόβλημα της ονομασίας υπάρχει εδώ και 40 χρόνια και κανένας δεν το έλυσε,περίμεναν να φτάσουμε σε οριακό σημείο.Από την άλλη η περιοχή των Σκοπίων είναι ουσιαστικά η παλία Σλαβομακεδονία.Επίσης,δεν μπορώ να καταλάβω πως σε προσωπικό επίπεδο με επηρεάζει μια ξένη χώρα που θέλει να ονομαστεί με ελληνικό όνομα.Για μένα το όταν κάποιος θέλει ελληνική ονομασία,σημαίνει ότι δεν έχει ξεκάθαρη εθνική ταυτότητα και αποτελείται από διάφορες εθνικότητες.΄Ετσι είναι και η πραγραματικότητα,τα Σκόπια αποτελούνται εκτός από Σκοπιανούς και από Βούλγαρους και Αλβανούς.
    Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαν κάλλιστα να πάρουν ένα Βουλγάρικο ή Αλβανικό όνομα.

  2. rafeio.gr  

    Δεν νομιζω οτι το προβλημα ειναι απλά η ονομάσια.
    Δεν νομιζω οτι ειναι το μονο προβλημα του κρατους των Σκοπιων (πλεον)
    Καλα τα λες πάντως same_old_story

  3. greek tv  

    Μάγκες...

    Παίζει παιγνίδι!
    Τσεκάρετε το blog μου.

    Για το Σκοπιανό δεν μιλάω! Την άποψή μου την ξέρετε θαρώ, οπότε...

  4. fpboy  

    Αν και δέχομαι οτι οι Σκοπιανοί το παρακάνουν λίγο, νομίζω οτι η λογική λέει πως θα ήταν τρελό να προσπαθήσουν τα Σκόπια να διεκδηκίσουν Ελληνικά εδάφη.
    Ας βρεθεί μια λύση για να μπορέσουν και αυτοι να κοιτάξουν να αντιμετωπίσουν τα πραγματικά τους προβλήματα!
    Φοβερή φωτογραφία πάντως!
    Άντε και καλή βδομάδα!

  5. Laplace  

    poios tus G@@@ei mwre...

  6. Ανώνυμος  

    Παρόλο που το θυμ;hθηκα αργά θέλω να πω τη γn;vμη μου Εκεί που είναι τα Σκόπια τώρα, κάποτε υπήρχε η Μακεδονία!!!Και επειδή υπάρχουν αρχαίες γραφές που λένε πως ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ Μακεδονία νομίζουν πως είναι Μακεδόνες Αφήστε τους όμως τους βλαμένους!!!Τους άντε να μη πω τι Είμαι 13 ετών και έχω μεγαλώσει "ξέρωντας" πως είμαι Μακεδόνας έτσι και τα παιδιά εκεί στην ηλικία μου έχουν μεγαλώσει με
    τον ίδιο τρόπο..."ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ" πως είναι Μακεδόνες

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Recent Comments

Listen to radio stations...