asPeirHNh

v 2.0

Archives

Blog tools

SYNC BLOGS page counter

Η φινλανδική κυβέρνηση πέρασε νόμο, σύμφωνα με τον οποίο κάθε πολίτης στη χώρα δικαιούται ευρυζωνικό ίντερνετ, ταχύτητας 1 megabit το δευτερόλεπτο.


Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της χώρας διαβεβαίωσε ότι κάθε άτομο θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε σύνδεση της συγκεκριμένης ταχύτητας από τον Ιούλιο του 2010.


Ήδη η κυβέρνηση της σκανδιναβικής χώρας έχει δρομολογήσει την επέκταση των ευρυζωνικών συνδέσεων στα 100 megabits μέχρι το 2015.


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Φινλανδία είναι η πρώτη χώρα στο κόσμο που κατοχυρώνει νομικά το δικαίωμα κατώτατης πρόσβασης στο Διαδίκτυο.


Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η συγκεκριμένη κίνηση γίνεται ώστε να αποκτήσουν ευρυζωνική σύνδεση σπίτια σε επαρχιακές περιοχές της χώρας. Αποτέλεσμα του μέτρου είναι η υποχρέωση των εταιρειών τηλεπικοινωνιών να βελτιώσουν τις υποδομές τους ώστε να έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν στους πολίτες τουλάχιστον, τη συγκεκριμένη ταχύτητα πρόσβασης.


Η Φινλανδία, με πληθυσμό 5.200.000 κατοίκων είναι ήδη από τις πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου ψηφιακά, με το 95% των κατοίκων να είναι συνδεδεμένο με το Διαδίκτυο. Αν και η Γαλλία έχει υποστηρίξει τη δημιουργία του παραπάνω νομίμου δικαιώματος, η σκανδιναβική χώρα είναι η πρώτη που τον έθεσε σε ισχύ.

2 comments

  1. angelos  

    Μα οι άνθρωποι βλέπουν μπροστά.
    Είμαι 3 μήνες τώρα στην Ολλανδία για μεταπτυχιακό και βλέπω όλους τους Ολλανδούς να πληκτρολογούν με ταχύτατο, τυφλό σύστημα. Μαζευόμαστε οι Έλληνες και τους χαζεύουμε. Τι να κάνουμε; Αφού η πρώτη φορά που χρησιμοποιήσαμε δικό μας υπολογιστή ήταν στα 18 μας μετά την αποφοίτηση απ' το λύκειο.

  2. Ανώνυμος  

    Αυτό ήταν μερικά ενδιαφέροντα πράγματα εκεί. Ευχαριστούμε για την αποστολή αυτή.

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Recent Comments

Listen to radio stations...