asPeirHNh

v 2.0

Archives

Blog tools

SYNC BLOGS page counter

Παίρνοντας ή καλύτερα "κλέβοντας" την πάσα από τον Mitsinio του "ξάδερφου" blog - φυτώ, θα ήθελα να σας εκφράσω μία διαπίστωση που έκανα τις τελευταίες μέρες.

Τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα συγκεκριμένα και ακόμη περισσότερο στην Αθήνα έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια πάαααρα πολύ!
Η κίνηση είναι απερίγραπτη. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. Όποιον δρόμο και να επιλέξεις δεν υπάρχει περίπτωση να μην "φρακάρεις" κάπου. Μεσογείων, Κηφισίας, Εθνική & Ατική οδός, Πειραιάς, Πειραιώς κ.ο.κ.

Το κράτος στα "φρύδια" του! Αλλά το θέμα είναι, όοοολοι αυτοί οι οδηγοί που κυκλοφορούν (ένας πάντοτε σε κάθε αμάξι, έτσι;), τι σόι δουλειά κάνουν ρε γαμώτο και είναι 10 το πρωί για παράδειγμα (αλλά επαναλαμβάνω και οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας) κολλημένοι στους δρόμους; Γίναμε όλοι ξαφνικά ελεύθεροι επαγγελματίες, δουλεύουμε όλοι σε εταιρεία διανομών και δεν το έχω καταλάβει;

ΟΧΙ! Η απάντηση είναι άλλη (και εδώ είναι ο greek-tv σε συνεργασία με την aspeirhnh για να φροντίσουν για εσάς και τα παιδιά σας... - ρε τι βλακείες γράφω περιμένοντας να αρχίσει η "ματσάρα" του Θρύλου με την Λεβαδειακάρα!) και αυτή προέρχεται από την καθημερινή μου σχεδόν μετακίνηση με τα (άθλια) Μ.Μ.Μ. ή και με το αυτοκίνητο.

Όλοι αυτοί που δημιουργούν το μποτιλιάρισμα είναι ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ. Ναι, αργόσχολοι. Βγαίνουν βόλτα με το αμαξάκι που ακόμα χρωστάν στην τράπεζα, απλά και μόνο για να βολτάρουν, να πάνε να δούνε τις βιτρίνες στα μαγαζιά, να γεμίσουν τον άδειο χρόνο τους, να αποφύγουν την υστερική γυναίκα τους, τον βαριεστημένο τους άντρα, να κάνουν οτιδήποτε μπορεί να τους βγάλει από την βαρεμάρα να το πω, πήξιμο του εγκεφάλου να το πω... μαλακία (sorry) με λίγα λόγια!

Θα μου πείτε, ακραίο φαντάζει, αλλά τις τελευταίες μέρες που ο καιρός άλλαξε και επιτέλους αποφάσισε να γίνει Χειμωνιάτικος, το κρύο έκανε την εμφάνισή του και το πρωινό ξύπνημα, πόσο μάλλον η έξοδος από το σπίτι, έγιναν κομματάκι δυσκολότερα... τα αυτοκίνητα μειώθηκαν αισθητά!

Εκεί που Δευτέρα πρωί, η ταμπέλα πριν την Αττική οδό έγραφε 20 και 25 λεπτά για Αχαρνών, τις τελευταίες δύο εβδομάδες (αρκετά μεγάλο διάστημα θα έλεγα) έγραφε 9 με 15 κατά μ.ο.! Εκεί που με λεωφορείο Ομόνοια - ΤΕΙ Πειραιά έκανες και 30 και 45 λεπτά (ειδικά αν κολούσες στην Πέτρου Ράλλη, λόγω της προτεραιότητας του Τροχο(α)νόμου στα αυτοκίνητα που βγαίνουν από Εθνική οδό), τώρα σε ένα τεταρτάκι... τσούπ! Προλαβαίνεις να πάρεις και καφέ πριν το μάθημα!

Τι έγινε ρε παιδιά; Πού εξαφανίστηκαν όλα τα αυτοκίνητα; Φύγαν όλοι στα χωριά τους; Σταμάτησαν οι δουλειές; Τέρμα οι διανομές των εταιρειών στα μαγαζιά; Όχι!

Απλά οι ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ προτίμησαν την κρεβατομουρμούρα από το κρύο!


9 comments

  1. G.T.  

    Etsi, etsi. Statistika, koitwntas sthn kinhsh tous epivates twn aytokinhtwn, sth syntriptikh tous pleiopsifia den einai perissoteroi tou enos.
    Kai ormwmenos apo ena prosfato tileoptiko reportaz, para8etw mia mini-synentefxh apo nearous se cafeteria:

    - Giati eiste tetoia wra se cafeteria? Douleies den exete?
    -Oxi, apla vgainoume gia kafedes kai otan teleiwsoume ap'th mia kafeteria synexizoume se allh.
    -Kai pws ta vgazete pera?
    -Den xreiazetai na doulepseis gia na ta vgaleis pera - o mpampas doulevei kai mas dinei ena aftokinhto kai ena megalo xartziliki etsi wste na min xreiazetai(gelia...).

    Etsi diamorfwnetai h nea taxh pragmatwn, oi neo(i)-ellhnes.
    Ti 8a leei aftos sta 40tou?
    8a exei agorasei ena ptyxio, 8a exei klhronomhsei mia mpizna kai 8a kamarwnei, fantazomai, gia tous "kopous" tou sta paidia tou, thn epomenh genia...

  2. G.T.  

    H synentefxh einai pragmatikh kai metado8hke apo tileoptiko kanali prosfata.

  3. same_old_story  
    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
  4. espeRanGa  

    endiaferousa analysi!

  5. avakas  

    νομίζω όμως πως αντισταθμίζονται αυτοί που λόγω καιρού δεν βγαίνουν με το αμάξι τους από αυτούς που λόγω καιρού αντί να πάρουν ΜΜΜ παίρνουν αμάξι, τουλάχιστον σε κάποιες περιοχές (γύρω από μετρό, για να φτάσουν σε αυτό προφανώς)

    αλλά ΝΑΙ, τι σκατά κάνουν 10 η ώρα όλου στα αμάξια τους. Οκ ορισμενοι έχουν δουλειές, οκ ορισμένοι έχουν ρεπό, κάνουν βόλτα, αλλά ρε πούστη μου να είναι γεμάτη η πόλη με δαυτους;! ε, είναι σπαστικότατο!

    Να μπούνε διόδια!! Και να πηγαίνει ανάλογα με τα κυβικά! Σίγουρα έσοδα για το κράτος, χωρίς δυνατότητα διαφυγής, αντίθεα απο τους φόρους. Στο κέντρο μονό ΜΜΜ, φορτηγά (να δείτε που πάλι θα παίρνουν αμάξι για το κέντρο οι βλάχοι).
    Θα πάρω και εγώ πάσα μου φαίνεται!!

  6. greek tv  

    Μωρε gt και συνέντευξη να μην έδιναν, αφού τα ξέρουμε! Εδώ ο άλλος στη σχολή μίλαγε για σκάφη, jet κλπ., λες κ ήταν ο "Ελληνας κροίσος με νησί"...

    Espe, το ξέρω ότι το βρίσκεις ενδιαφέρον, αλλά από τη μεριά σου ανέλυσέ μου τις Αμερικανο-Ιρακινικές σου θέσεις... Σε παρακαλώ, ενδιαφέρομαι πολύ να μάθω!

    Avaka, πάρε τη μακρινή μου μπαλιά κ εκφράσου ελεύθερα! Διαφωνώ με τα διόδια για τον εξής απλούστατο λόγο: Θα τα εκμεταλλεύονται ιδιώτες, βλ. Ελ. Βενιζέλος, αττική οδό (άλλο χάλι εκεί πέρα) κ.ο.κ. Οπότε, οχι, δεν γουστάρω να πληρώνω κ άλλα σε ιδιώτες! Η λύση είναι μία κατ' εμέ! ΜΜΜ. Αυτά φτιάξτε ρε γμτ! Στην Κηφισίας λ.χ., 3 λωρίδες κυκλοφορίας, οι 2 για τα ΜΜΜ. Αποθάρυνέ τον τον άλλον απο το να πάρει αμάξι! Αχαρνών, 2 λωρίδες, η μία μόνιμα παρκαρισμένη, περνάνε τρόλεϊ, λεωφορεία, ΚΤΕΛ... Ε, πως να μην έχει κίνηση ρε "κυβερνητικοί εγκέφαλοι"!!???

  7. angelos  

    wraia erwtimata. eksupnes apantiseis.. den kserw an isxuoun vevaia. re greek tv, pisteueis esu oti o ellinaras, pou to tsigaro eksw ap to parathuro exei ginei proektasi tou xeriou tou k i frapediera sto amaksi tou gemizei/adeiazei 2-3 fores ti mera, tha metakinithei pote me lewforeio.. apokleietai.

  8. greek tv  

    Ούτε μία στο εκατομύριο δεν πιστεύω να αφήσει ττην κουρσάρα του!

    Αλλά αν θες να λέγεσαι σοβαρό κράτος, κάντου του κερατά τη ζωή δύσκολη! Σε άλλα κ άλλα μας την κάνουν κ εκεί που χρειάζεται, προτιμούν να κωφεύουν (κ στη συνέχεια να παίρνουν τις μίζες, μην ξεχνιόμαστε!).

  9. Ανώνυμος  

    sto myalo mou eisai!!!
    ekpliktiko arthro kai TERASTIA ALHTHEIA, ANOMOLOGHTH EWS SHMERA!

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Recent Comments

Listen to radio stations...